ДТЕК Ахметова відновив постачання вугілля із зони АТО

Четвер, 13 серпня 2015, 20:39

Компанія ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова відновила постачання вугілля на Криворізьку теплоелектростанцію з окупованих бойовиками районів Донбасу.

Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

У компанії відзначили, що на ДТЕК Криворізьку ТЕС відновлені постачання вугілля із зони АТО через залізничний перегін Ясинувата-Скотовата.

"Ця ділянка 9 серпня була пошкоджена в результаті бойових дій, а 11 серпня відновлена залізничниками. 12 серпня через Ясиновату-Скотовату пройшло близько 200 вагонів - близько 14 тисяч тонн вугілля", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як наголошується, в даний час запаси вугілля на складі ДТЕК Криворізької ТЕС становлять 29 тисяч тонн - на тиждень роботи. Для економного спалювання вугілля станція працює мінімальним складом устаткування - 1 або 2 блоками з 8.

"На складах шахт ДТЕК у зоні АТО залишаються заблокованими 2,1 млн тонн антрацитів. Через руйнування залізничної інфраструктури постачання антрациту із зони АТО обмежені", - зазначає прес-служба.

У компанії також повідомили, що відновлення ділянки Ясинувата-Скотовата, а також якнайшвидше відкриття нещодавно відновленого залізничного перегону Микитівка-Майорське дозволять збільшити обсяги постачання вугілля.

"За наявності локомотивів, порожніх вагонів і системної роботи залізниці ДТЕК може забезпечити поставки із зони АТО до 800 тисяч тонн антрациту на місяць", - йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: