Глава Антикорупційного бюро відзвітував про чотири місяці роботи

Вівторок, 11 серпня 2015, 14:03

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник розраховує на створення найближчим часом спеціальної антикорупційної прокуратури, яка здійснюватиме нагляд за досудовим розслідуванням детективами бюро.

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок в Києві, представляючи звіт про перші чотири місці роботи бюро, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я вже зазначив, що ми впритул наблизилися до початку роботи бюро. Вересень буде використаний на тренування наших співробітників. До 1 жовтня ми будемо готові", - заявив Ситник.

"Але у мене є побоювання, що до цього часу не буде створена спеціальна антикорупційна прокуратура, яка здійснюватиме нагляд за проведенням досудового розслідування детективами Національного антикорупційного бюро", - сказав він.

Реклама:

Глава Антикорупційного бюро висловив сподівання, що це питання буде вирішене найближчим часом, що дозволить запустити антикорупційну роботу в повній мірі.

"З самого початку після мого призначення я заявляв про плани почати роботу, тобто розслідування, в жовтні 2015 року. Ще раз підкреслюю: від цієї обіцянки не відмовляюся, 25 серпня починаються тренування перших детективів, і з 1 жовтня ми будемо готові приступити до роботи", - повідомив він.

Ситник зазначив, що 2 вересня в Україну прибуває моніторингова місія ЄС, яка перевірить ситуацію зі створенням бюро в рамках виконання країною плану щодо лібералізації візового режиму. Місія дасть оцінку роботі бюро, а також процесу створення антикорупційної прокуратури.

За його словами, кошторис Національного антикорупційного бюро на 2015 рік затверджений в сумі 249 млн гривень. Станом на 1 серпня використано понад 1,5 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: