Вартість "продуктового набору" перевищила розмір прожиткового мінімуму

Четвер, 9 липня 2015, 15:14

Вартість набору продуктів харчування для працездатних осіб у травні 2015 року на 8 відсотків перевищувала встановлений прожитковий мінімум для працездатної особи.

Такий висновок зробили експерти громадської спілки "Економічний дискусійний клуб", розрахувавши вартість продовольчої складової прожиткового мінімуму, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до розрахунків, вартість набору у травні становила 1313,52 грн, тоді як розмір прожиткового мінімуму для працездатної особи у цей період становив 1218 грн на місяць.

Слід зауважити, що у попередні роки вартість набору продуктів харчування у прожитковому мінімумі для працездатної особи була значно меншою.

Реклама:

Так, у травні 2000 року вона становила 55%, у травні 2005 року - 60%, у травні 2010 року - 75%.

Як відомо, закон "Про прожитковий мінімум" визначає прожитковий мінімум як вартісну величину достатнього для забезпечення нормального функціонування організму людини, збереження його здоров'я набору продуктів харчування, а також мінімального набору непродовольчих товарів та мінімального набору послуг, необхідних для задоволення основних соціальних і культурних потреб особистості.

На виконання цього закону Кабмін своєю постановою від 14.04.2000 р., № 656 затвердив набори продуктів харчування, набори непродовольчих товарів та набори послуг для основних соціальних і демографічних груп населення, які залишаються незмінними до цього часу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: