Коболєв просить Кабмін збільшити норми споживання газу для населення

Понеділок, 6 липня 2015, 14:12

В"Нафтогазі" вважають, що рішення уряду вдвічі знизити нормативи споживання газу для домогосподарств без лічильників, призвело до масової відмови споживачів газу від встановлення приладів обліку.

Про це глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив в ефірі "5 каналу", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Та норма, яка була запропонована зараз,-  вона є занадто низькою, вона менша, ніж споживання більшості людей. Відповідно немає сенсу користуватися лічильником. Його можна банально зняти і платити за нормою, це банально дешевше. Тому ця ситуація вимагає термінового коригування", – сказав Коболєв.

На думку глави НАК, норматив має бути більшим, ніж середній розмір споживання, щоб стимулювати встановлення лічильників.

Реклама:

Нагадаємо, Кабінет міністрів наприкінці квітня цього року вдвічі знизив нормативи споживання газу для населення без лічильників.

Якщо раніше норматив споживання газу домогосподарства, які використовують тільки газову плиту за наявності центрального опалення, становив 6 куб. м газу, то тепер - 3 куб. м газу в місяць на одну особу.

Для домогосподарств з плитою і без центрального опалення норматив був знижений з 9 до 4,5 куб. м, а з плитою та водонагрівачем – з 18 до 9 куб. м газу на місяць на одну людину.

Це зниження нормативів було другим за рік, пише видання. Попереднє Кабмін схвалив постановою від 6 серпня 2014 року. До цього соціальні нормативи користування газом становили відповідно 9,8 куб. м/міс., 18,3 куб. м/міс. і 23,6 куб. м/міс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!