"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"ДТЕК" Ахметова не згоден з рішенням суду про реприватизацію "Дніпроенерго"

П'ятниця, 31 липня 2015, 10:36

"ДТЕК" має намір подати апеляцію на рішення Госпсуду Києва за позовом Генпрокуратури проти Кабміну, Фонду держмайна і компанії DTEK Holdings Limited (Кіпр) про визнання незаконної приватизації 25% акцій ПАТ "Дніпроенерго".

Про це йдеться в повідомленні "ДТЕК".

"Ми вважаємо рішення Госпсуду необгрунтованим і незаконним. Генпрокуратура безпідставно намагається оскаржити дії і рішення Уряду та ФДМУ з приватизації 25% акцій ПАТ "Дніпроенерго", які були придбані в повній відповідності до законодавства, на публічному конкурсі, за ціною, запропонованою Фондом держмайна на підставі проведеної незалежної оцінки", - йдеться в повідомленні.

При цьому Генеральна прокуратура так і не змогла представити жодного доказу шкоди для держави або порушення інтересів держави в результаті приватизації акцій ПАТ "Дніпроенерго", повідомили в прес-службі.

Реклама:

Крім того, як зазначили в "ДТЕК", всю відповідальність поклали на приватного інвестора, який сумлінно заплатив за акції "Дніпроенерго" майже 1,18 млрд грн.

"Рішення Госпсуду Києва ставить під сумнів захищеність прав власності та інвестицій в Україні. Ми не згодні з рішенням суду, будемо подавати апеляційну скаргу і продовжимо відстоювати законні права свого клієнта", - сказав Сергій Піонтковський, керуючий партнер компанії Baker & McKenzie, яка представляє в суді інтереси "ДТЕК".

"В ході судового процесу були допущені значні порушення. Докази та клопотання представників КМУ, ФДМУ та ДТЕК судом не бралися до уваги і не досліджувалися. На жаль, суд задовольнив абсолютно надуманий позов ", - заявив директор з регуляторних та правових питань" ДТЕК "Олексій Захарчук.

Як відомо, 30 липня Господарський суд Києва скасував приватизацію 25% акцій енергогенеруючої компанії "Дніпроенерго" (Запоріжжя).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!