Німеччина заборонила "Газпрому" розвивати мережу АЗС

Четвер, 30 липня 2015, 20:40

Федеральне мережеве агентство Німеччини 20 травня вимагало від Gazprom Germania GmbH припинити торгівлю стисненим природним газом на автозаправних станціях.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Як повідомляється, Gazprom Germania оскаржила рішення агентства у Вищому земельному суді Дюссельдорфа. Рішення по даному позову поки не прийнято, зазначає компанія.

"Газпром" також прийняв остаточне рішення закрити проект розвитку газосховища Saltfleetby на основі найбільшого сухопутного газового родовища в Британії.

Реклама:

"31 жовтня 2014 у зв'язку зі сформованою ситуацією на ринку зберігання природного газу у Великобританії було прийнято рішення зупинити реалізацію даного проекту, витягти буферний газ і здійснити демонтаж обладнання", - пояснює компанія.

Відмова від проекту обійшовся в 37,7 млн євро.

"Реструктуризація зарубіжних активів групи "Газпром" спричинить в наступні роки зміну структури пайової участі групи (Gazprom Germania) та оптимізацію кадрового складу (середньорічна чисельність в 2014 р персоналу групи була 1249 осіб). У ході реструктуризації передбачено вибуття великих пайової участі" , - пояснює "Газпром".

"Залежно від рішень, які будуть прийняті у зв'язку з наміченою реструктуризацією, прогноз групи Gazprom Germania в майбутньому значно знизиться в порівнянні з прибутком звітного періоду з поправкою на одноразові ефекти", - попереджає компанія.

Gazprom Germania в минулому році закрила проектну компанію за проектом "Південний потік" в Угорщині - SEP Company Kft.

"У 2014 році в світі склалася напружена геополітична ситуація. Ослаблення курсу рубля в другому півріччі, а також падіння цін на нафту призвели до уповільнення темпів економічного зростання в Росії. У зв'язку зі зміною економічних і політичних умов група "Газпром" здійснює реструктуризацію своїх зарубіжних активів", - підсумовує компанія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: