ЄБРР готовий виділити Україні мільярд доларів під реформи

П'ятниця, 3 липня 2015, 20:32

Європейський банк реконструкції та розвитку планує інвестувати в 2015 році близько 1 млрд доларів в українську економіку, в тому числі, в газовий сектор, за умови реалізації владою реформ.

Про це сказав президент ЄБРР Сума Чакрабарті в Києві в четвер, передає Рейтер.

ЄБРР інвестував рекордні 1,2 мільярда доларів в українські проекти в 2014 році, але цього року надав тільки 100 мільйонів доларів, прагнучи переконатися в прогресі реформ.

"Хороші закони стають дійсно хорошими, якщо вони виконуються і реалізуються", - сказав президент ЄБРР.

Реклама:

"Ми націлені на (інвестування) приблизно 1 мільярда доларів... але це повністю залежить від реалізації реформ, тому може бути і менше", - сказав президент.

За його словами, кредити та інвестиції банку можуть піти в сектори, що вимагають особливої уваги: енергетичний, банківський і судовий.

ЄБРР разом з іншими міжнародними фінансовими організаціями зустрінеться з представниками українського міністерства енергетики, щоб обговорити кредитування поставок газу.

"Дискусії на наступному тижні будуть мати вирішальне значення. Ми також повинні виробити пов'язані з цим реформи", - сказав Чакрабарті.

За його словами, якщо Україна виконає необхідні завдання, основна частина запланованого 1 мільярда доларів піде в енергетичний сектор.

Реформуючи банківський сектор Україна за останні 18 місяців закрила понад 50 банків, скоротивши загальне число установ до 114.

Чакрабарті сказав, що для України це "досі надто багато банків, деякі з яких, на наш погляд, є особистими скарбничками олігархів".

На думку президента ЄБРР, для української економіки достатньо не більше 50 банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!