"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іллічівський порт закликає Саакашвілі не вірити конкурентам

Четвер, 23 липня 2015, 18:15

Іллічівський морський торговельний порт заявляє про те, що приватні стивідорні компанії нагнітають ситуацію навколо підприємства.

Про це йдеться у зверненні керівництва та профспілкової організації порту до голови Одеської ОДА, повідомляє прес-служба ІМТП.

"Порт перетворився на серйозного конкурента для потужних приватних стивідорних компаній, деякі з яких і оголосили війну за крісло директора порту", - заявляють в ІМТП.

У прес-службі також зазначають, що частина "скривджених" стивідорних компаній передає недостовірну інформацію новому главі Одеської ОДА, таким чином, намагаючись залучити губернатора в боротьбу за крісло директора.

Реклама:

"З урахуванням сьогоднішнього конфлікту між головою ОДА Міхеілом Саакашвілі і олігархом Ігорем Коломойським, директора порту навмисне намагаються зараховувати до команди останнього, щоб додатково підлити масла у вогонь", - йдеться в повідомленні.

"Порт працює виключно в законодавчому полі. Запрошуємо губернатора відвідати найбільший порт і колектив Одеської області та особисто оцінити результати, досягнуті колективом порту за останні два роки", - зазначають в ІМТП.

У повідомленні говориться про готовність порту до проведення міжнародного аудиту.

Також повідомляється, що Іллічівський морський торговельний порт закінчив перше півріччя з чистим прибутком 350 мільйонів гривень.

Зокрема, прес-служба опублікувала довідку про фінансово-господарської діяльності ІМТП за 2013-2015 роки.

Як йдеться в заяві, за останні два роки порт з останнього місця в галузі вийшов на друге.

У прес-службі заявляють, що такі показники були б неможливі без використання непопулярних методів - розірвання невигідних для порту договорів, перегляду тарифної політики і розробки чіткої і прозорої системи взаємовідносин з компаніями, які працюють у порту.

Раніше глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявив, що керівництво Іллічівського морського торговельного порту необхідно відсторонити. Як відомо, директором ІМТП є Юрій Крук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!