"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Авдіївський КХЗ відключають від системи автоматичного відшкодування ПДВ - гендиректор

Вівторок, 21 липня 2015, 16:54

Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ) відключають від системи автоматичного відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) за поставлену на експорт продукцію.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генеральний директор АКХЗ Муса Магомедов.

Иногда линия фронта проходит совсем не там, где думаешь. Появилась неофициальная информация, что Авдеевский коксохим от...

Posted by Муса Магомедов on 20 Июль 2015 г.

"З'явилася неофіційна інформація, що Авдіївський коксохім відключають від системи автоматичного відшкодування ПДВ. Не повертають 20 млн гривень. Сподіваюся, прикре непорозуміння. Будемо писати листи в податкову службу і розбиратися. Хоча досвід металургів і гірників із Маріуполя, Запоріжжя, Комсомольська, Кривого Рогу доводить зворотне", - заявив гендиректор.

Реклама:

За його словами, відключення від "автомата" раніше торкнулося інших підприємств ГМК.

Він зазначив, що маніпуляції з ПДВ-"автоматом" дозволяють чиновникам місяцями не виконувати законні вимоги великих промисловців і "вимивають обігові кошти".

"Всім відомо, що наш завод постійно обстрілюють. А ми всіма силами намагаємося підтримувати його, забезпечуємо роботою жителів Авдіївки. Шкода, що у високих кабінетах на це наплювати. Схоже, якщо не снаряди, то держава своїми рішеннями добиває нас остаточно", - каже Магомедов.

Виходячи з даних звітності групи "Метінвест" з ПДВ, заборгованість Державної фіскальної служби (ГФС) з відшкодування ПДВ перед групою досягла 4 млрд гривень. В компанії заяпевняють, що це позначається на погашенні боргів холдингу перед іноземними кредиторами та реалізації інвестпроектів.

У "Метінвесті" також заявляють, що станом на 1 липня поточного року заборгованість з ПДВ становила 2,783 млрд гривень.

Як повідомлялося, в травні поточного року ряд підприємств і компаній гірничо-металургійного комплексу України відключили від системи автоматичного відшкодування ПДВ.

Як відомо, АКХЗ піддається інтенсивному обстрілу з липня 2014 року. Сім співробітників заводу загинули.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: