"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ хоче скасувати вимогу щодо реєстрації статутів банків

Середа, 15 липня 2015, 10:44

Національний банк має намір виключити із законодавства вимога щодо реєстрації статутів банків.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав директор департаменту реєстраційних питань та ліцензування Національного банку Леонід Антоненко.

Він повідомив, що раніше НБУ виготовив кутовий штамп з його прізвищем, що дозволило не погоджувати статути банків з першим заступником голови Нацбанку.

При цьому Антоненко зазначив, що в даний час регулятор працює над тим, щоб взагалі виключити вимогу про реєстрацію статуту банку із закону.

Реклама:

"Нацбанк повинен погоджувати лише зміна статутного капіталу і зміну місцезнаходження банку, причому інформація про місцезнаходження зовсім не обов'язково повинна потрапляти до статуту (для всіх інших АТ, крім банків, ми вже скасували це з травня 2016 року). Все інше банки можуть вписувати в свій статут на власний розсуд ", - вважає представник НБУ.

На його думку, регулятор повинен мати право вимагати зміни положення статуту, якщо воно суперечить законодавству, тоді як пре-реєстрація кожної зміни цілком безглузда, і від неї відмовилися, наприклад, в тому ж Казахстані.

Як повідомлялося, раніше Міжнародний валютний фонд відмовив Національному банку у скасуванні реєстрації кредитних договорів з нерезидентами.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!