Генпрокуратура просить Німеччину видати банкіра Тимонькіна

Понеділок, 13 липня 2015, 10:18

Генпрокуратура України направила запит до Німеччини про видачу колишнього члена наглядової ради ПАТ "Брокбізнесбанк" Бориса Тимонькіна, якого 14 червня 2015 року затримали в місті Коттбус. 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Відповідно до вимог Європейської конвенції про видачу правопорушників Німеччина та Україна зобов'язані видавати одна одній усіх осіб, які переслідуються правоохоронними органами за вчинення кримінальних правопорушень.

За словами заступника генерального прокурора Віталія Каська, Тимонькін розшукується у зв'язку з розслідуванням Генеральною прокуратурою кримінального провадження, в рамках якого його підозрюють у вчиненні спільно з Сергієм Курченком низки тяжких та особливо тяжких злочинів. 

Реклама:

"Тимонькін та Курченко підозрюються в участі у злочинній організації, незаконному заволодінні майном ПАТ "Брокбізнесбанк", АБ "Укргазбанк" та ПАТ "Аграрний фонд" в особливо великих розмірах на загальну суму 4,7 мільярда гривень, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, та службовому підробленні", - пояснює Віталій Касько. 

У разі доведення злочинів в суді, Тимонькіна та Курченка очікує ув’язнення строком до 15 років та конфіскація майна.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!