У Мінрегіоні назвали суму внеску західних банків в українську інфраструктуру

Понеділок, 13 липня 2015, 09:15

Спільний зі Світовим Банком проект "Розвиток міської інфраструктури" завершений.

Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку з питань європейської інтеграції Роман Чупринеко під час брифінгу, повідомляє прес-служба міністерства.

"Перший спільний зі Світовим Банком  проект "Розвиток міської інфраструктури" був успішно завершений 30 червня: відбулася реконструкція водоканалів в  14 містах України на суму 140 млн. доларів",- повідомив Чупринеко.

За його словами, на даний час Світовий Банк спільно з Мінрегіоном розпочали реалізацію другого проекту "Розвиток міської інфраструктури-2" на загальну суму 350 млн дол.

Реклама:

"В рамках співпраці із Світовим Банком реалізується ще один проект щодо реконструкції тепломереж в Україні на суму 382 млн. доларів",- додав Чуприненко.

Крім того, на суму 200 млн. євро було підписано фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком на реалізацію проекту "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України".

Угода спрямована на відновлення Східних областей України та на потреби регіонів, які приймають тимчасово переміщених осіб.

"Ще одна угода з Європейським інвестиційним банкомна 400 млн євро буде підписана 23 липня. Угода  стосуватиметься  розвитку муніципальної інфраструктури. Кошти можуть бути направлені на водовідведення, водопостачання, теплопостачання, вуличне освітлення, енергоефективність будівель та пововодження з побутовими відходами", - розповів Чуприненко.

Він також нагадав, що Україна отримала кредит розмірі 500 млн. євро від німецького банку KfW.  Відповідну угоду було підписано 1 квітня 2015 року.

"Визначено три проектні напрями використання частини незв’язаного фінансового кредиту KfW: "Енергетика", "Поставка товарів" та "Інфраструктура". Мінрегіон є відповідальним за проектним напрямом "Інфраструктура".Таке рішення було прийнято на засіданні спільної українсько-німецької робочої групи",- зазначив заступник міністра Чуприненко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: