Мексиканський мільярдер-наркобарон втік з в'язниці

Неділя, 12 липня 2015, 14:42

Глава могутнього картелю Сіналоа ввечері 11 липня пішов в тюремний душ, після чого його ніхто більше не бачив.

Про це повідомляє телеканал ABC з посиланням на мексиканську поліцію, пише РБК.

Подальші пошуки показали, що на території в'язниці наркобарона немає.

У зв'язку з НП орієнтування на Ель Чапо розіслані у всі поліцейські управління. Перевіряється весь транспорт на шосе поряд з Мехіко, обмежений виліт літаків з аеропорту Толука.

Реклама:

Хоакін Гусман Лоері, відомий як Ель Чапо Гусман (Коротун Гусман) до лютого 2014 розцінювався Міністерством юстиції США як наймогутніший наркобарон у світі.

З 2009 року він незмінно входив до списку 60 найбільш могутніх людей планети за версією журналу Forbes, а його статок оцінювався в 1 мільярд доларів.

У 2013 році поліція Чикаго назвала його "ворогом народу номер один". До Гусмана такого титулу удостоювався лише ватажок мафії 1920-х років Аль Капоне.

Вважається, що саме Ель Чапо контролює більшу частину поставок наркотиків в США, зайнявши нішу, що звільнилася після розгрому наркокартелів у Колумбії.
До того ж Гусман встановив зв'язки зі злочинним світом Південно-Східній Азії та Китаї, налагодивши поставки звідти сировини для виробництва синтетичних наркотиків.

Двічі Ель Чапо заарештовувався поліцією. У 1993 році його затримала влада Гватемали, і мексиканський суд засудив його до 20 років позбавлення волі. Однак у 2001 році наркобарон втік з в'язниці, підкупивши всю охорону.

У лютому 2014 він був заарештований знову в готелі на березі Тихого океану і поміщений в в'язницю, з якої, як вважалося раніше, втекти практично неможливо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: