Нацгвардія купила позашляховиків у оточення Порошенка на 10 мільйонів

Понеділок, 8 червня 2015, 10:09

Військова частина 3078 Національної гвардії уклала угоду з ТОВ "Дозор авто" на постачання автомобілів "Great Wall H3" на 9,94 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, Нацгвардія придбала 20 повнопривідних спецавтомобілів супроводження автомобільних колон та вантажів по 497 тис грн. за штуку (близько 24 тис доларів за нинішнім курсом НБУ).

Китайські позашляховики "Great Wall H3" (комплектація "Elite" 2014 р.в.) в Україні зараз продають по 425 тис грн. з акціонною пропозицією плюс 1 тисяча літрів бензину у подарунок.

Реклама:

У конкурсній документації не вказано, чим відрізняються дорогі позашляховики Нацгвардії від більш дешевих автівок для звичайних покупців.

Торги проведено за переговорною процедурою, зважаючи на складну соціально-політичну обстановку в державі та на виконання розпорядження ГУ НГУ від 25.03.2015 року №3/22/1-2187.

При заснуванні у червні 2012 р. компанія "Дозор Авто" називалася "Богдан Схід Авто". Її засновником було ПАТ "ЗНКІФ "СОВА", Олега Свинарчука, бізнес-партнера президента Петра Порошенка, який сам був співвласником до 2009 р. Фонд "Сова" є засновником низки компаній з групи "Богдан".

Наразі фірма вже під назвою "Дозор Авто" фірма записана на Владислава Бельбаса, він же директор. Бельбас ще наприкінці вересня відомий як директор напрямку вантажних автомобілів і автобусів "Хюндай Мотор Україна".

Нагадаємо, "Богдан" є офіційним дилером "Хюндай".

Нещодавно Свинарчук змінив фамілію на Гладковський (по матері) і у серпні президент призначив його головою Міжвідомчої комісії по військово-технічному співробітництву та експортному контролю, яка контролює весь експорт зброї з України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: