Концерн "Укрспирт" хочуть продавати частинами

П'ятниця, 5 червня 2015, 20:07

Міністерство аграрної політики та продовольства планує продавати підзвітний йому державний концерн "Укрспирт" по частинах.

Про це повідомив на прес-конференції заступник голови робочої групи з питань приватизації державних підприємств Міністерства аграрної політики Олексій Зубрицький, передає УНІАН.

"Звичайно, це буде приватизація в приватні руки, і цих рук буде кілька", - сказав він.

За словами Зубрицького, необхідність продажу "Укрспирту" по частинах виникає у зв'язку з монополією концерну на українському ринку етилового спирту. Він зазначив, що міністерство не допустить встановлення домінуючого положення приватних компаній на ринку в результаті приватизації.

Реклама:

"Він ("Укрспирт") дійсно монополіст... Ніяких монополій бути не повинно - це очевидний напрямок реформи", - сказав він.

При цьому Зубрицький зазначив, що підприємство перебуває в складному фінансовому становищі.

"Укрспирт" збитковий... Зараз він у таких боргах, що практично всі його рахунки арештовані", - сказав він.

Разом із тим, як повідомлялося, "Укрспирт" раніше інформував про отриманий у першому кварталі 2015 року чистий прибуток у 16 млн гривень.

За словами виконуючого обов'язки директора підприємства Романа Іванюка, "Укрспирт" за цей період скоротив заборгованість перед постачальниками більше ніж у 2 рази - до 81 млн гривень, а залишки на рахунках підприємства зросли в 2,5 разу - до 24,1 млн гривень.

Наприкінці травня міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко повідомив, що в міністерстві створено кілька робочих груп із питання конкурсного продажу "Укрспирту".

Він не уточнив можливі терміни проведення приватизації концерну, проте, за оцінками міністерства, від продажу "Укрспирту" держава зможе заробити до 300 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: