У "Київстару" вкрали мережу на Донбасі

П'ятниця, 5 червня 2015, 18:30

У телекомунікаційної компанії "Київстар" "вкрали" мережу інтернет-доступу на Донбасі.

Про це у себе на сторінці в Facebook повідомив президент компанії Петро Чернишов.

За його словами, йому прислали фото реклами так званого "Республіканського оператора зв'язку", в якій йдеться про початок експлуатації мережі фіксованого інтернету (FTTB) "Київстар" цим "провайдером".

"Все це починає нагадувати ситуацію з Кримом, коли було заявлено про присвоєння нашого обладнання з порушенням всіх норм права (українського та міжнародного). Інформація, яка поширюється на таких ось листівках, - свідчення грабежу, який відбувається прямо на наших очах!", - пише президент "Київстару".

Реклама:

Просто грабежВот прислали недавно такое фото рекламы с Донбасса. Об использовании нашей сети фиксированного интернета...

Posted by Peter Chernyshov on 5 Июнь 2015 г.

Він додає, що вся інфраструктура, розташована на території Донецької та Луганської областей, що не контролюється українською владою, належала і належить компанії "Київстар". "Ми нічого нікому не продавали, не передавали і не плануємо цього робити", - підкреслює менеджер.

У рекламному буклеті донецького "оператора зв'язку" вказаний телефон для довідок. На дзвінок журналіста "Економічної правди" відповів представник компанії, який сказав, що для відновлення надання послуг потрібно залишити заявку з адресою та підключення відбудеться найближчим часом. Про те, яким чином мережа виявилася в користуванні нового провайдера, його представник не обізнаний.

У квітні 2015 року "Київстар" припинив надання послуг зв'язку в окупованих населених пунктах Донецької та Луганської областей. У зазначених містах обладнання та майно "Київстару" систематично піддавалося нападам і загрозам виведення з ладу з боку невідомих озброєних груп.

Був захоплений технічний офіс і вузол зв'язку в місті Донецьку, транспортний вузол в місті Горлівці, пошкоджена волоконно-оптична магістраль.

Внаслідок зовнішньої агресії і через неможливість повноцінно управляти обладнанням на окупованих територіях, компанія прийняла рішення тимчасово призупинити надання послуг зв'язку до відновлення на Донбасі миру і порядку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: