Ахметова викинули з тендеру на ремонт державних шахт

П'ятниця, 5 червня 2015, 11:49

ДП "Селидіввугілля" 28 травня за результатами тендеру уклало низку угод з ТОВ "Красноармійський машинобудівний завод" на ремонт техніки на загальну суму 130,54 млн гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Замовлено ремонт гірничо-шахтного обладнання на чотирьох шахтах державного підприємства: "Росія" і "1-3 Новогродівська" (місто Новогродівка), "Україна" (місто Українськ) і "Курахівська" (місто Гірник).

Шахти знаходяться на контрольованій українськими військовими частині Донецької області, однак неподалік від лінії вогню. Шахта "Курахівська" знаходиться за 20 км від Мар’їнки, яка днями зазнала серйозних обстрілів.

Реклама:

Донецька компанія "Красноармійський машинобудівний завод" була заснована наприкінці 2012 року, її незмінним власником є Сергій Солоха.

Єдиним допущеним до участі конкурентом стало ТОВ "Альттранс". Фірму заснувала Ірина Андрійченко з Красноармійська, однак наразі вона переписана на Ігоря Кіктєва.

Вказаний вище Сергій Солоха з кінця 2010 року став директором ТОВ "Фортекс" - з того часу як його співвласниками були та сама Ірина Андрійченко та Сергій Андрійченко, і лишається ним досі, коли одноосібним власником лишився Сергій Андрійченко.

Окрім того у 2010-2011 роках Солоха був директором ТОВ "Донбаська збагачувальна компанія", коли її власником був Сергій Андрійченко. Пізніше збагачувальну компанію переписали на Солоху, а після нього - на саму Ірину Андрійченко. При цьому компанію перейменували у "Хата Магната".

Щодо Ігоря Кіктєва, на котрого зараз записаний "Альттранс", то він також відомий як менеджер Сергія Андрійченко - Кіктєв керує у якості директора його фірмою "Пріоритет+".

При цьому обидві фірми-конкурентки нинішніх торгів офіційно приписані за однією адресою в Красноармійську - по вулиці Добропільська, будинок 2.

Окрім вказаних двох фірм на тендер подавалися ще двоє учасників - ПАТ "Криворізький завод гірничого обладнання" і ТОВ "Компанія "Гірничі машини". Обидві ці компанії з нинішнього тендеру відхилили - вони не надали копії аналогічних договорів й в обох було по одній простроченій довідці.

Єдиним акціонером заводу у є кіпрська компанія "Ukrainian Machine Building Holding Limited" з групи Ріната Ахметова.

А друга фірма має таку ж назву, як машинобудівельний холдинг "Гірничі машини" Ахметова, і хоча офіційно належить панамському офшору "Севард трейдінг інк., директором ТОВ записана Юлія Рибалка, також відома як бухгалтер холдингу Ахметова й нині в звітності на SMIDA значиться контактною особою ПрАТ "НВК "Гірничі машини".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: