Москаль перекрив воду окупованій Луганщині

П'ятниця, 5 червня 2015, 10:15

Починаючи з другої половини дня середи, 3 червня, у Станиці Луганській та восьми прилеглих селах немає світла.

Як повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль, головна лінія електропередач (ЛЕП), яка раніше забезпечувала район світлом, перебита обстрілами, тому зараз електроенергія сюди подається по резервній лінії з Росії через окуповані території.

І Україна за це світло справно платить, зазначив він.

"Резервна ЛЕП пошкоджена на окупованій території, однак бойовики не допускають туди ремонтників. Аварійні бригади вже кілька разів намагалися добратися до місця пошкоджень – безрезультатно", - зазначає Москаль.

Реклама:

Зараз у Станиці й частині району через відсутність світла немає водопостачання, дуже ускладнений мобільний зв’язок.

За даними Москаля, протягом останніх двох тижнів бойовики, обстрілюючи наші села, у трьох місцях пошкодили водопровід, який подає воду на окуповану ними ж територію.

"Я попередив тоді, що воду знову подадуть тільки після того, як самозванці з "лнр" своїми силами й за свої кошти усунуть пошкодження, особисто гарантував туди доступ і безпеку для аварійників. Однак замість того, щоб ремонтувати водопровід, "лнр" відключило Станиці світло", - зазначив керівник області.

"Проти нас почали комунальну війну, і в мене не залишається іншого виходу, ніж повністю перекрити подачу води на окуповану територію. Сьогодні з 9 години ранку це розпорядження виконане", - заявив Москаль.

"Водопостачання буде відновлення тільки після того, як у Станиці з’явиться світло з гарантіями його стабільної подачі. Будемо діяти за принципом Остапа Бендера: увечері світло, вранці вода", - додав він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!