"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Надавати права на експлуатацію повітряних ліній повинна Державіаслужба - висновок експертів

Четвер, 4 червня 2015, 20:56

Механізм надання прав на експлуатацію повітряних ліній українським та іноземним авіаперевізникам знаходиться у компетенції Державної авіаційної служби.

Про це йдеться у прес-релізі міжнародної юридичної фірми Baker&McKenzie, передає прес-служба Мінінфраструктури.

"Важливо з самого початку зауважити, що проведений аналіз не має на меті дати оцінку, наскільки діюче законодавство України відповідає міжнародній практиці, вимогам ЄС, та чи потрібно його змінювати та як саме", - вказано в експертному документі, розміщеному на сайті юридичної фірми.

"На наш розгляд було поставлене чітке питання інтерпретації діючого законодавства, а саме: "який з центральних органів виконавчої влади - Мінінфраструктури або Державіаслужба - має повноваження встановлювати порядок надання і анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній, та розпорядчим документом якого з цих органів мають затверджуватися авіаційні правила України", - йдеться у документі.

Реклама:

У компанії зазначили, що повноваження приймати авіаційні правила, що регулюють порядок надання і анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній, наразі належать Державіаслужбі.

В процесі підготовки висновку юристи проаналізували українське законодавство з метою визначення системи органів, що здійснюють держрегулювання цивільної авіації, центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері транспорту, уповноваженого органу з питань цивільної авіації, повноважень щодо видачі, анулювання, обмеження права на експлуатацію повітряних ліній.

Також у документі представлено детальне пояснення, який орган має право приймати авіаційні правила та зокрема правила, що регулюють порядок надання і анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній.

Як раніше заявляв Андрій Пивоварський, залучення міжнародної юридичної фірми з досвідом у сфері авіації стане "соломоновим рішенням", що поставить крапку у неузгодженій ситуації. "І Міністерство інфраструктури України, і Державіаслужба його приймуть", - резюмував міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: