Пільги на проїзд скасовуватися не будуть - Розенко

Четвер, 4 червня 2015, 14:55

У Держбюджеті виділено достатньо коштів для забезпечення пільгового проїзду соціально незахищених верств населення протягом поточного року.

Про це в інтерв’ю "ЛігаБізнесІнформ" заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко.

"Насамперед, хочу сказати, що пільги на проїзд залишаться. І цього року ми обійдемося без скорочення: виділеного фінансування для цього достатньо. Згодом будемо змінювати принцип надання пільг на проїзд. Вони збережуться і надалі, але будуть працювати в іншому вигляді", - сказав він.

За словами Розенка, необхідність реформування системи пільг зумовлена тим, що на сьогодні взаємозаліки між державою і організаціями, які надають послуги, - суцільні корупційні схеми та неефективне використання бюджетних грошей. 

Реклама:

"Фактично ми не можемо перевірити і переконатися в обсягах наданих перевізниками пільгових послуг і проконтролювати цільове використання бюджетних грошей автопарками та іншими організаціями", - зауважив він.

На переконання міністра, перемогти корупцію у цій сфері можливо тільки шляхом монетизації пільг на проїзд, коли пільговик фізично оплачує свій проїзд, а держава ці гроші компенсує безпосередньо персонально йому, а не шляхом перерахування незрозумілих сум підприємствам громадського транспорту.

"Зараз працюємо над логістикою цього процесу, вибудовуємо технологію. Сподіваємося, що працювати вона почне з 2016 року. Але потрібно провести масовану інформаційну кампанію, пояснити людям, що, як і чому змінюється, що пільги залишаться. Вони просто видозміняться. Якщо буде підтримка суспільства, скасувати реформи буде неможливо", - наголосив Розенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: