3G інтернету в Україні вже шість років!®

П'ятниця, 26 червня 2015, 10:36

Кожен, хто на початку 2015 року з нетерпінням ловив усі новини про запуск 3G мережі в Україні, мав цілком конкретні очікування: швидкий інтернет-доступ у своєму місті, можливість подорожувати з 3G інтернетом по всій території України. Але середина року не за горами, а зв'язок третього покоління від GSM операторів запущений тільки в декількох містах. Чіткі плани по 3G-лізації областей і районів як і раніше не озвучені. Всі продовжують гадати: скільки ще доведеться чекати 3G?

 

Відповідь на це питання навряд чи варто шукати в новинах. Справа в тому, що ажіотаж користувачів щодо 3G в 2015 році дещо запізнився. На сьогоднішній день в Україні вже є 3G мережа, доступна на всій території країни — "Інтертелеком" запустив її в експлуатацію ще в 2009 році.

Чим 3G мережа "Інтертелеком" відрізняється від альтернатив GSM операторів?

Покриття оператора охоплює територію, на якій проживає 82% населення країни. 3G інтернетом оператора можна користуватися в усіх регіонах України. І мова не йде тільки про великі міста: "Інтертелеком" сьогодні забезпечує послугами 3G зв'язку понад 14 тисяч населених пунктів, усі основні автотраси та залізничні шляхи України.

Реклама:

"Інтертелеком" системно покращує мережу та працює над тим, щоб кожен абонент міг користуватися мобільним інтернетом третього покоління на високій швидкості — до 14,7 Мбіт/с, доступною завдяки технології Rev.B. "Турбо-швидкість" включена до базових умов усіх тарифних планів.

"Інтертелеком" одним із перших в Україні запустив власний сервіс Speedtest за сприяння компанії Ookla — світового лідера в області перевірки швидкості широкосмугових з'єднань. Сервіс допомагає оператору разом з абонентами вирішувати виникаючі проблеми та підвищувати якість і швидкість передачі даних 3G інтернету.

Ще одна технологічну перевага "Інтертелеком" — це частотний діапазон, в якому працює компанія. 3G мережа оператора розгорнута в діапазоні 850 МГц, у той час як GSM оператори запускають свої мережі в діапазоні 2,1 ГГц. Сигнал в діапазоні 850 МГц в два рази краще проникає до приміщень і охоплює більш широку зону покриття. "Інтертелеком" може обробляти великі об'єми трафіку та забезпечити безлімітні тарифи для абонентів, не побоюючись перевантажень мережі.

Оператор "Інтертелеком" працює в стандарті CDMA, який передбачає використання розробленого для цього стандарту обладнання. Тим не менш, це не ставить абонентів перед складним вибором. Користуватися 3G інтернетом від "Інтертелеком" можна на будь-яких пристроях, що підтримують Wi-Fi, за допомогою мобільного Wi-Fi роутера. Він може забезпечити інтернет-доступом до 8 пристроїв одночасно. Абоненти мають унікальну можливість економити, використовуючи безлімітний інтернет одного оператора з єдиним тарифним планом на всіх пристроях.

Поки 3G мережі GSM операторів розгортаються лише в окремих містах, "Інтертелеком" продовжує покращувати свою 3G мережу з покриттям у всіх регіонах України, а абоненти — користуватися вигідними безлімітними тарифами. Так чи варто чекати, якщо можна користуватися вже сьогодні?

На правах реклами

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!