Порошенко поговорив із керівником UniCredit про економічне зростання

Середа, 24 червня 2015, 19:06

Президент Петро Порошенко обговорив із головою правління групи UniCredit Джузеппе Віта перспективи подальшого поліпшення умов діяльності іноземних інвесторів в Україні.

Порошенко відзначив важливість співпраці з італійським банком та вагомість співпраці між обома країнами, повідомляє прес-служба президента України.

Він наголосив на важливості підтримки України Італією, яка відображена у нещодавній позиції "Великої сімки" та Європейського Союзу щодо продовження дії санкцій проти Росії.

Порошенко запевнив, що економічна політика України та законодавчі зміни націлені на встановлення максимально прозорих умов для бізнесу, в тому числі – іноземного.

Реклама:

"Ми демонструємо реальні зусилля у боротьбі з корупцією, утвердженні верховенства права, стабілізації та забезпеченні більшої прозорості фінансової та банківської системи", - сказав президент.

За словами співрозмовників, злагоджені дії української влади, в тому числі Національного банку, дозволили досягнути значного прогресу у встановленні прозорих, справедливих та сприятливих умов діяльності банків в Україні.

"Ми відкриті для співробітництва, і діяльність банків, в тому числі – іноземних і таких надійних партнерів, як UniCredit, дуже важлива для нас. Відновлення економічного зростання неможливе без фінансової системи, і UniCredit в цій системі відіграє значну роль", - сказав Порошенко.

Президент також повідомив, що на нещодавній зустрічі з послами країн "Великої сімки" обговорював питання встановлення сприятливого бізнес-клімату.

У свою чергу, голова правління групи UniCredit сказав, що Україна заслуговує на краще майбутнє.

За даними прес-служби, він високо оцінив дії Порошенка: "Те, що Ви робите для України, є дуже важливим".

Віта відзначив довгу історію співробітництва Італії та України.

"Позиція групи UniCredit з 2007 року до цього часу демонструє, що ми віримо у майбутнє України", - наголосив він.

Віта також зазначив, що група UniCredit, штаб-квартира якої знаходиться в Мілані (Італія), є дуже активною в Австрії, Німеччині, Польщі, а також багатьох інших країнах Європи. Тому її присутність в Україні символізує тісні фінансові зв’язки між Україною та ЄС.

Співрозмовники обговорили подальші фінансові ініціативи UniCredit в Україні, а також перспективи стабілізації та відновлення зростання української економіки.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: