Суд не списав мільйонний борг сину співзасновника Партії регіонів

Неділя, 21 червня 2015, 15:33

Суд відмовився скасувати зобов’язання ТОВ "Дирекція адміністративних будівель" по кредитному договору з ПАТ "Державний ощадний банк України" , за яким фірма отримала 31,82 млн грн.

Відповідне рішення ухвалив Господарський суд міста Києва, пишуть "Наші гроші".

Як з’ясував суд, в січні 2014 року "Дирекція адміністративних будівель" оформила договір позики у держбанку кредит, який зобов’язалося повернути до вересня 2015 року, виплачуючи щомісяця 2,27 млн грн. Також фірма пообіцяла за цей час сплатити всі відсотки за кредитом.

В суді ТОВ "Дирекція адміністративних будівель" заявило, що належним чином виконувало взяті на себе зобов’язання за кредитним договором до червня 2014 року. Але потім втратила можливості їх виконувати, оскільки з березня 2014 року на території Донецька, де знаходиться підприємство, почалися масові народні хвилювання, захоплення органів влади та адміністративних будівель, а пізніше розпочалася антитерористична операція.

Реклама:

Фірма ці причина називає форс-мажорними обставинами (обставинами непереборної сили), які перебувають поза контролем сторін і унеможливлюють виконання кредитного договору.

Крім того, в позові "Дирекція адміністративних будівель" вказало, що на виконання кредитного договору негативно впливають загрози особистій безпеці співробітникам підприємства в Донецьку, припиненням роботи в місті банківської системи та інші обмеження, які введені на тимчасово окупованих територіях.

В ході судового розгляду стало відомо, що кредит планувалося спрямувати на будівництво комплексу "П’ять житлових будинків" в Донецьку, а погасити його за рахунок продажу квартир. Але сьогодні об’єкт не добудований і не має можливості заробити на продажі квартир.

В свою чергу представники "Ощадбанку" зазначили, що позивачем не надано доказів його неплатоспроможності, а висновок Донецької торгово-промислової палати України, який представила фірма в доказ форс-мажорних обставин, не є аргументом. Адже такі докази мають бути затверджені сертифікатом Торгово-промислової палати України.

Суд став на сторону "Ощадбанку" і повність відмовив в задоволенні позову.

ТОВ "Дирекція адміністративних будівель" є потужним забудовником, який володіє у Донецьку кількома об’єктами комерційної та житлової нерухомості.

Власником компанії є депутат Донецької міської ради Олександр Борисович Адамов, який нещодавно очолив  комунальне підприємство Київської обласної ради "Інститут соціально-економічного розвитку Київської області".

Цьому призначенню, за твердженнями депутатів Київської обласної ради, сприяв перший заступник голови Київської ОДА Лев Парцхаладзе, з яким Адамов разом приймав участь в роботі Конфедерації будівельників України.

Батько Адамова - Борис Ісайович Адамов, тривалий час працював на керівних посадах в Донецькій ОДА, був одним з засновників Партії регіонів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: