Україна відновила постачання нових танків "Оплот" до Таїланду - джерело

Вівторок, 2 червня 2015, 14:15

Україна відновила припинені в 2014 році в умовах зовнішньої агресії поставки Таїланду українських танків нового покоління БМ "Оплот".

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерела в оборонному секторі.

Як повідомляється, відвантажена замовнику навесні друга партія бронетехніки в складі п'яти машин днями прибула до тайського порту "Саттахип".

Як уточнив співрозмовник агентства, перші п'ять машин були відвантажені тайському замовнику на початку 2014 року.

Реклама:

"За умови ритмічної роботи ДП Завод ім."Малишева", поставку замовнику ще 39 танків, згідно з контрактом, планується забезпечити цього року", - сказав він.

Створений ХКБМ ім. Морозова на замовлення Міноборони України танк БМ "Оплот" прийнято на озброєння ЗСУ в травні 2009 року, в українську армію поставлені перші два танки.

Контракт обсягом понад 200 млн доларів на поставку в Таїланд 49 українських танків БМ "Оплот" нового покоління укладений в 2011 році, в квітні 2012 року ДП "Завод ім. Малишева" приступив до реалізації контракту.

Обсяг витрат на освоєння серійного виробництва ОБТ "Оплот", за даними заводу, становив 30млн доларів.

За оцінками експертів, ОБТ "Оплот" має один з найвищих коефіцієнтів технологічної складності серед нових бойових машин у світі - 80%.

Танк оснащений, зокрема, сучасними системами захисту зв'язку і управління озброєнням, включаючи активну систему протидії високоточній зброї, приладами нічного бачення, дистанційно-керованим кулеметом.

В умовах російської агресії в 2014 році Україна вимушено призупинила ряд експортних контрактів на поставку основної військової техніки, яку відвантажували в зону бойових дій на Донбасі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: