Мінекології хоче узаконити видобуток бурштину населенням

Четвер, 18 червня 2015, 20:57

Міністерство екології та природних ресурсів займається розробкою пропозицій до законопроекту, який дозволить легалізувати незаконний видобуток бурштину населенням.

Про це під час брифінгу в Кабінеті міністрів заявив міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко, передає "Укрінформ".

"Займаємося розробкою пропозицій до законопроекту, який поданий у Верховну Раду і навіть прийнятий у першому читанні, що регулює діяльність людей, які на сьогоднішній день незаконно добувають бурштин", - повідомив Шевченко.

За його словами, у разі схвалення законопроекту, місцеве населення зможе легально добувати бурштин і здавати його державному підприємству "Український бурштин".

Реклама:

"Буде дана можливість державному підприємству "Український бурштин" за договорами підряду наймати місцеве населення, яке буде вже законно видобувати бурштин і здавати його в державне підприємство", - пояснив міністр.

Як зазначив Шевченко, це дозволить легалізувати ситуацію і дасть можливість людям заробляти.

"Ми легалізуємо цю ситуацію. Дамо людям можливість заробляти. Таким чином зніметься соціальна напруга. Також таким чином ми підвищимо видобуток і доходи держави", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: