Чорновол звинувачує Тимошенко в лобіюванні газовидобувного олігарха

Четвер, 18 червня 2015, 17:15

Депутат від "Народного фронту" Тетяна Чорновол звинувачує лідера фракції "Батьківщина" Юлію Тимошенко в лобіюванні інтересів екс-"регіонала" Олександра Онищенка.

"Тут зараз лобіювався законопроект №2835 "Про здешевлення вартості газу для населення". Насправді цей законопроект покликаний захистити інтереси одного олігарха в газовій сфері – Онищенка-Кадирова", - сказала вона з трибуни Верховної Ради.

Згідно з порівняльною таблицею, зазначила Чорновол, рентна ставка природного газу, видобутого під час виконання договорів про спільну діяльність, яка була 70%, виключаються.

"Саме йдеться про підприємства Онищенка-Кадирова, які мають договори спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", - заявила вона.

Реклама:

"Ці підприємства раніше належали Януковичу… Таким чином створеним підприємствам віддавалися в користування державні свердловини – суто по грабунок держави. Нова влада призначила цим підприємства 30%-ву ренту. В результаті зараз ця рента ліквідовується", - наголосила Чорновол.

"Онищенко-Кадиров контролює підприємство "Природні ресурси+". Цьому підприємств державні свердловини були передані в той час, коли розстрілювали Майдан. І тепер цього олігарха лобіює "Батьківщина", особисто Юлія Тимошенко, яка завдяки Майдану вийшла на свободу", - заявила вона.

Законопроект №2835 

Також у блозі на "Українській правді" Чороновол написала, що Юлія Тимошенко особисто подала у ВР законопроект №2835, який насправді "має на меті отримання мегаприбутків одною штукою населення за рахунок всіх інших українців".

"Зате ця "штука" – головний спонсор "Батьківщини". Мова йде про газового барона Олександра Онищенка, який нині фактично володіє цілою низкою газодобувних підприємств, які мають договір спільної діяльності з державним "Укргазвидобуванням", і які в свій час створив для власного збагачення Янукович", - написала депутат НФ.

"Тимошенко пропонує з Податкового кодексу виключити норму, що ставка ренти (платежів в бюджет за користування надрами) на природній газ видобутий під час виконання договорів про спільну діяльність дорівнює 70%. Тобто мова якраз йде про лобіювання інтересів бізнесу Онищенка – колишнього менеджера Януковича", - обурилася Чорновол.

"Загалом Тимошенко пропонує понизити рентну ставку для приватних газовидобувних підприємств до аж до 35% в сведловинах до 5 тисяч метрів (було 55%) та до 15% (глибше 5 тисяч метрів, було 28%). А це прямі платежі в державний бюджет", - наголосила вона.

Купівля-продаж компанії "Природні ресурси+" 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: