"Енергоатом" очолив рейтинг прозорості держкомпаній

Середа, 17 червня 2015, 18:05

"Енергоатом" отримав найбільшу кількість балів серед державних підприємств, які оцінювались у рамках проекту "Прозорість і соціальна відповідальність. Керівництво для державних компаній".

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, результати оцінювання були презентовані Центром "Розвиток КСВ" 12 червня під час семінару для державних компаній "Прозорість і корпоративна соціальна відповідальність", присвяченому роботі з керівництвом.

Всього компанією було набрано 39 балів (із 100 можливих)  за оцінювання наступних напрямів:

Реклама:

Зміст: наявність на сайті компанії повної інформації з основних аспектів соціальної відповідальності: питання корпоративного управління, трудових відносин, дотримання прав людини, екологічної політики, чесних операційних практик, відносин зі стейкхолдерами та розвитку громади.

Стратегія та звітність: оприлюднення на сайті компанії бізнес-стратегії й стратегії з корпоративної соціальної відповідальності, фінансової та КСВ звітності.

Навігація: зручність доступу до будь-якої інформації про соціальну відповідальність компанії.

У компанії повідомили, що методологію оцінки прозорості державних компаній розробляла робоча група, яка включала представників державних і приватних компаній, громадських та експертних організацій. Основою Індексу стала методологія, розроблена міжнародною компанією Beyond Business (Ізраїль) і Центром "Розвиток КСВ".

Для оцінювання було відібрано 38 державних підприємств, які увійшли до Рейтингу ТОП-100 найбільших компаній України по рівню доходу за 2013 рік та компанії, щодо яких уряд України запланував провести фінансовий аудит окремих господарських операцій.

"Оцінювання проводилось у березні 2015 року. У серпні цього року відбудеться повторне оцінювання прозорості державних компаній, яке покаже прогрес у розвитку державного сектору до більшої відкритості та корпоративної соціальної відповідальності", - повідомляє прес-служба. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: