Москва вибула з десятки найдорожчих міст світу

Середа, 17 червня 2015, 09:35

Москва вибула з десятки найдорожчих міст світу в рейтингу, який щорічно складає міжнародна консалтингова компанія Mercer.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на FT.

Як повідомляється, російська столиця перемістилася на 50-е місце через ослаблення рубля, а також загального негативного впливу санкцій на російську економіку.

Рік тому Москва займала 9-е місце, а в 2013 - другу сходинку рейтингу.

Реклама:

При складанні списку найдорожчих міст світу Mercer бере за еталон рівень життя і цін в Нью-Йорку, порівнюючи з нью-йоркськими вартість житла, транспорту, харчування, одягу, розваг у більш ніж 200 міст на п'яти континентах.

Поряд з Москвою десятку найдорожчих міст покинула і столиця Японії. Токіо змістився з 7 позиції в 2014 році (3-тє місце в 2013) на 11 сходинку також через ослаблення національної валюти - ієни - до долара США.

Найдорожчим містом світу, як і в минулі два роки, стала столиця Анголи Луанда.

Вартість оренди квартири з 2 спальнями там становить 6800 доларів на місяць, з 3 спальнями - 15 800 доларів на місяць. Пара нових джинс обійдеться покупцеві в 247,5 доларів, або в два рази дорожче, ніж аналогічна пара в Нью-Йорку.

Друге і третє місце в рейтингу займають Гонконг (Китай) і Цюріх (Швейцарія).

У п'ятірці - Сінгапур і Женева (Швейцарія). У десятці Шанхай (Китай), Пекін (Китай), Сеул (Південна Корея), Берн (Швейцарія) і Нджамена (Чад).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: