"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна та Японія підписали угоду на майже 870 мільйонів доларів

Понеділок, 15 червня 2015, 10:44

15 червня уряд України і Агентство міжнародного співробітництва Японії (JICA) підписали кредитну угоду на 108,193 млрд єн (близько 870 мільйонів за поточним курсом) для "Проекту модернізації Бортницької станції аерації".

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

Як зазначається, від імені України угоду підписала Міністр фінансів Наталія Яресько, від імені JICA - віце-президент агентства Масаказу Ічікава.

"Завдяки розбудові та модернізації об’єктів очисних споруд Бортницької станції аерації, реалізація цього проекту покращить очищення стічних вод в Києві, і тим самим сприятиме підвищенню якості піклування про здоров’я та умов життя громадян. Кредит буде надано для будівництва та реконструкції очисних споруд, очищення їх від осаду та бруду, а також на отримання консультацій експертів", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

За словами Яресько, кредитна угода поліпшить життя близько 3 млн громадян України.

"З японським фінансуванням, технологіями і обладнанням ми відновимо і модернізуємо застарілі споруди станції і розбудуємо нові системи аерації. Виконання цього проекту допоможе нам протистояти терміновим екологічним викликам і підвищить енергоефективність", - заявила Яресько з цього приводу.

Як відомо, кредитна угода для модернізації Бортницької станції аерації є лише частиною фінансової підтримки України з боку Японії на загальну суму 1,5 млрд доларів.

"Ці гроші допоможуть Україні задовольнити нагальні фіскальні потреби, стабілізувати економіку країни та відповісти на існуючі виклики через здійснення реформ", - сказала Яресько.

Умови надання позики: відсоткова ставка: 0.1% на рік,  термін сплати позики: 40 років, включаючи пільговий період 10 років.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: