Постачання газу до Маріуполя та Бердянська поновлено

Понеділок, 15 червня 2015, 09:03

"Укртрансгаз" достроково завершив ремонтні роботи на пошкодженому газопроводі в Донецькій області та відновив постачання газу до Маріуполя та Бердянська.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем’єр міністр Арсеній Яценюк.

"О 6:30 ранку в п'ятницю терористи вели обстріл наших позицій та підірвали два газопроводи, залишивши без газу сотні тисяч наших громадян. Крім того, під удар було поставлено промисловість, в тому числі, найбільші підприємства української металургії, Азовсталь та ММК Ілліча. Завдяки неймовірним зусиллям українських газовиків, обидва місця розриву було ліквідовано в рекордні терміни. Вже зараз відремонтовані газопроводи підключено до мережі, і вони наповнюються газом", - написав Яценюк.

Крім того, прем’єр подякував за роботу голові "Нафтогазу" Андрію Коболєву.

Реклама:

"У ці дні ми були з ним (Коболєвим – ред.) постійно на зв'язку. Шана і подяка співробітникам "Укртрансгазу". Два з половиною дні в надважких умовах, під обстрілами, ризикуючи життям вони працювали для відновлення газопостачання маріупольцям. Дякую нашим військовим з сектору Б, які оперативно розмінували місце пошкодження та зробили ремонт можливим", - зазначив голова уряду.

Як повідомлялося, що Волноваха, Маріуполь і Бердянськ будуть відключені від газу на час ремонту газопроводу, який займе до 2 діб "з моменту повного припинення бойових дій".

В "Укртрансгазі" заявили, що у пошкодженому газопроводі "Краматорськ – Донецьк" залишилось газу для Маріуполя на 4-7 годин, якщо промислові гіганти повністю зупинять його споживання.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: