Україні вкрай необхідна підтримка приватних кредиторів - Лагард

Неділя, 14 червня 2015, 11:42

Для завершення першого огляду програми та для того, щоб програма в цілому тривала далі, Україні вкрай необхідна підтримка з боку приватних кредиторів.

Про це йдеться у листі виконавчого директора МВФ Крістін Лагард до членів фінансової спільноти, передає прес-служба Фонду.

У заяві наголошується, що для завершення першого огляду програми та для того, щоб програма в цілому тривала далі, правила МВФ вимагають, серед іншого, аби вона була повністю забезпечена фінансуванням, а державний борг країни був сталим з високою ймовірністю.

"Аби досягти цього, на додаток до значної підтримки, вже наданої офіційними партнерами, критично мати фінансову підтримку з боку приватних кредиторів України", - зазначається у листі.

Реклама:

"В цьому контексті, МВФ вважає дуже важливим, аби в рамках боргової операції, проголошеної українською владою, було досягнуто три цілі, а саме: генерування для сектору державних фінансів 15,3 млрд доларів впродовж дії програми; досягнення до 2020 року співвідношення державного та ґарантованого державою боргу до ВВП не більше 71%; забезпечення, аби сукупна потреба бюджету у фінансуванні не перевищувала в середньому 10% ВВП у 2019-2025 роках", - заявила Лагард.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!