ОПЕК підвищила видобуток нафти в травні

Понеділок, 1 червня 2015, 17:52

ОПЕК в травні підвищила видобуток нафти до дворічного максимуму і, швидше за все, не змінить квоту на видобуток на нараді в п'ятницю.

Про це пише Рейтер.

Середньодобовий видобуток в травні зріс до 31,22 мільйона барелів з 31,16 мільйона в квітні, на підставі даних, отриманих від перевізників та джерел в нафтових компаніях, ОПЕК і консультантів.

Найбільший експортер ОПЕК Саудівська Аравія зберегла видобуток на рекордному рівні квітня 10,3 мільйона барелів на добу, Ірак також зберіг майже рекордний обсяг поставок, а найбільше зростання експорту було в Анголі, яка відвантажила 58 партій.

Реклама:

Квота на видобуток ОПЕК становить 30 мільйонів барелів на добу, і, судячи зі слів представників картелю, ця цифра не зміниться на нараді в п'ятницю. На їхню думку, світовий ринок в хорошій формі, і ціни будуть зростати.

"ОПЕК навряд чи прийме рішення щодо обмеження на видобуток з двох причин: по-перше, Росія та інші виробники, що не входять в ОПЕК, висловили небажання брати участь у зниженні видобутку", - сказав представник ОПЕК.

"Друга причина в тому, що ринок зміцнюється. Ціни імовірно залишаться поблизу нинішніх рівнів, а швидше за все будуть зростати. Попит високий, і запаси збалансовані. Схоже, що ринок в хорошій формі".

Схожу думку висловили представники двох інших країн ОПЕК. "Ціни в районі 60-65 доларів, в усякому разі, це краще, ніж було раніше. На ринку все ще надлишок нафти, але він менший, ніж у листопаді", - сказав один з них.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!