"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укравтодор" заборонив вантажівкам їздити вдень

Понеділок, 1 червня 2015, 16:40

Заборона руху автотранспорту з наднормовою вагою за температури повітря +28ºС і вище вже набрала чинності.

Про це повідомляє прес-служба "Укравтодору".

Дорожники пояснюють: за високих температур повітря дорожнє покриття нагрівається до критичних температурних показників, а саме понад 42ºС, внаслідок чого конструкція дорожнього одягу від впливом динамічного навантаження може різко втратити несучу здатність.

"Рухаючись дорогою, покриття якої схильне до деформацій, великоваговий транспорт загальною масою понад 24 тонн з навантаженням більше ніж 7 тонн на вісь лишає на ньому свій слід - глибокі колії, через які утворюються тріщини, а згодом неймовірних розмірів вибоїни", - заявив начальник Управління експлуатаційного утримання доріг і безпеки руху "Укравтодору" Олег Федоренко.

Реклама:

Він наголосив, що введена заборона діятиме лише за умови спекотної погоди, у прохолодні дні рух великоваговиків здійснюватиметься без обмежень.

"Дати початку та завершення тимчасових обмежень визначатимуться в залежності від температурних показників повітря. Час обмеження встановлюватиметься в залежності від районування території областей - у більшості випадків від 9-10 години ранку до 21-22 години вечора", - зазначає Федоренко.

"Відтак за дорученням Укравтодору в усіх областях України вже встановлені відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні панно, а також визначені місця тимчасового відстою транспортних засобів на період дії обмежень", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: