ВВП Росії в квітні впав на 4,2%, гірше прогнозу

Понеділок, 1 червня 2015, 15:27

ВВП РФ в квітні 2015 року прискорив падіння, скоротившись у річному вираженні на 4,2%.

Про це свідчать попередні дані Мінекономрозвитку, передає Рейтер.

Опитані Рейтер економісти чекали падіння ВВП в квітні на 2,8%.

"Дані за квітень поточного року показали продовження спаду економіки, що визначається як реальним поглибленням спаду, так і відносно більш високою базою минулого року", - йдеться в щомісячному моніторингу міністерства.

Реклама:

У той же час Мінекономіки покращило показники березня після попередньої оцінки Росстату першого кварталу. За оцінкою відомства, спад економіки в річному вираженні становив 2,7% замість 3,4%, про що повідомлялося раніше. У січні ВВП скоротився на 1,4%, у лютому - на 1,3%.

За січень-квітень, за оцінкою Мінекономіки, ВВП РФ скоротився на 2,4% в річному вираженні. Сезонно очищена динаміка ВВП до попереднього місяця у квітні скоротилася на 0,8%, зазначається в моніторингу.

З боку виробництва це пов'язано з прискоренням темпів падіння випуску обробних виробництв, видобутку корисних копалин, вантажообігу транспорту, будівництва і торгівлі, а також зі скороченням податків на продукти та імпорт, відзначає Мінекономіки.

Мінекономрозвитку прогнозує, що за підсумками року російська економіка знизиться на 2,8% в порівнянні із зростанням на 0,6% в 2014 році. Опитані Рейтер наприкінці травня аналітики очікують падіння на 3,8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!