"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На Київщині ветеринари виявили африканську чуму у диких кабанів

П'ятниця, 8 травня 2015, 16:28

Головне управління ветмедицини в Київській області 5 травня в урочищі "Грабів" поблизу садового товариства "Ландиш" та угідь Держорганізації "Резиденція "Залісся" (Броварський район) виявили 3 трупи диких кабанів.

Про це йдеться у повідомленні управління.

Як зазначається, з метою встановлення причини загибелі тварин було відібрано біоматеріал для лабораторного дослідження. Рештки тварин було спалено на місці виявлення, прилеглу територію продезінфіковано.

"За результатами лабораторного дослідження в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи було встановлено діагноз на африканську чуму свиней", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху чуми проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Броварській райдержадміністрації, рішенням якого затверджено план з ліквідації АЧС, визначено загрозливу зону та зону нагляду.

Ситуація знаходиться під постійним контролем Головного управління ветеринарної медицини в Київській області та Держветфітослужби України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: