"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Улюбленці Януковича відсудили 16 мільйонів за старі поставки до Луганська

П'ятниця, 8 травня 2015, 09:02

Департамент охорони здоров`я Луганської облдержадміністрації має заплатити 15,52 млн грн ТОВ "Ілатанмед" за поставлені в 2013 році автомобілі швидкої допомоги.

Таке рішення 23 квітня 2015 року прийняв Господарський суд Харківської області, пишуть "Наші гроші".

Як зазначає видання, в кінці травня 2013 року департамент ОДА та "Ілатанмед" уклали договір на поставку 47 швидких на суму 30,45 млн грн. Сторони домовилися, що оплата буде здійснена відразу після підписання акта приймання передачі товару протягом 5 днів.

Фірма до 1 жовтня 2013 року поставила автомобілі, але ОДА заплатила тільки 19,29 млн грн, в результаті чого утворилася заборгованість в розмірі 11,16 млн грн.

Реклама:

В ОДА борги визнають, але стверджують, що вони утворилися через дії Головного управління Державної казначейської служби у Луганській області. Адже саме воно не здійснило проведення платіжних доручень.

Суд вирішив, що згідно Цивільного кодексу, юридична особа самостійно відповідає за свої зобов’язання, а тому повністю задовольнив позов "Ілатанмед". А саме, стягнути з департаменту охорони здоров’я Луганської ОДА крім суми основного боргу ще 0,57 млн грн. як 3% річних та 3,8 млн грн як інфляційні втрати "Ілантамеда" за період з листопада 2013 року по лютий 2015 року.

Відмітимо, що в лютому, коли фірма звернулася до суду, в позові свої інфляційні витрати вона оцінювала меншими майже на 0,9 млн грн.

Нагадаємо, ТОВ "Ілатанмед" зареєстроване на Ольгу Писану. Вона раніше працювала в ТОВ "Фірма "Крас", коли його керівником був Віталій Саворовський. В березні цього року фірма припинила своє існування.

Батько Саворовського Федір є керівником ДП "Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро з дослідним виробництвом" Інституту фізики напівпровідників, де Писана також займала посаду бухгалтера.

Фірма "Ілатанмед" за часів Віктора Януковича отримала державні підряди щонайменше на 298 млн грн, "Крас" - на 504 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!