"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мін'юст нарешті зареєстрував нового керівника "Укртранснафти"

Четвер, 7 травня 2015, 15:02

Державний реєстратор вніс зміни до Єдиного державного реєстру у частині інформації про нового керівника ПАТ "Укртранснафта" Романа Сидорака замість відстороненого Олександра Лазорка, зареєструвавши їх на підставі поданих документів.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства юстиції України.

"Відповідно до ч. 2 ст.19 Закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" для реєстрації зміни відомостей про керівника юридичної особи, серед інших документів передбачено подання реєстраційної картки Форми 4", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 27 квітня на розгляд державного реєстратора було подано пакет документів про внесення відповідних змін щодо нового керівника ПАТ "Укртранснафта". За результатами перевірки було виявлено, що реєстраційна картка Форми 4 була заповнена не належним чином.

Реклама:

Зокрема, замість імені діючого на той момент керівника Олександра Лазорка, у відповідному розділі форми в якості керівника було вказано ім’я тимчасового виконувача обов’язків Романа Сидорака.

Крім того, не було вказано, що Сидорак є особою, яка має право підписувати документи із відповідним зазначенням правових підстав.

"Про відповідні неточності одразу ж в телефонному режимі було повідомлено відповідальному працівникові "Укртранснафта", який подавав документи. Окрім того, зазначеного представника ПАТ було детально проконсультовано, яким саме чином необхідно заповнити документи", - повідомляє прес-служба.

"Попри такі дії реєстратора, всі вказані помилки були повторно допущені заявником при подачі документів 30 квітня 2015 року", - йдеться у повідомленні.

"Після додаткових роз’яснень заявником втретє було подано документи 7 травня 2015 року. З урахуванням того, що помилки було усунуто,реєстраційна дія була проведена протягом години з моменту подачі документів", - зазначили у Мін'юсті.

Як відомо, 22 квітня наглядова рада "Укртранснафти" на свєму засіданні призначила нового тимчасового виконувача обов'язків головиРомана Сидорака.

23 квітня відсторонений від виконання обов'язків голови правління ПАТ "Укртранснафта" Олександр Лазорко передав керівництво і печатку компанії Сидораку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: