Суд не визнав незаконний продаж 60,773% "Донбасенерго" компанії Гуменюка

Середа, 6 травня 2015, 18:33

Окружний адмінсуд Києва відмовив ГПУ в проханні визнати протиправним та скасувати продаж 60,773% енергогенеруючої компанії "Донбасенерго" компанії "Енергоінвест Холдинг" в серпні 2013 року.

Про це йдеться судовій постанові від 24 квітня, пишуть "Українські новини".

Генпрокуратура просила суд визнати протиправними та скасувати 10 актів Кабміну та Фонду держмайна, включаючи розпорядження уряду про затвердження умов продажу держпакету акцій "Донбасенерго", наказ ФДМ про затвердження додаткових умов для участі в конкурсі та наказ про результати приватизаційного конкурсу від 21 серпня 2013 року.

У позовній вимозі ГПУ зазначено, що приватизація "Донбасенерго" була проведена всупереч положенням законів "Про приватизацію держмайна" та "Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації щодо реалізації положень Державної програми приватизації на 2012-2014 роки".

Реклама:

Доводи Генпрокуратури суд не прийняв, грунтуючись на тому, що на момент прийняття рішення про приватизацію "Донбасенерго" - 30 січня 2012 року, - зазначені Генпрокуратурою норми законів ще не вступили в силу.

Суд прийшов до висновку, що вказана позивачем редакція закону "Про приватизацію державного майна" діяла з 18 лютого 2012 року і на момент прийняття рішення про приватизацію майна "Донбасенерго" ще не існувала.

Нагадаємо, що в серпні 2013 року конкурс з продажу 60,773% акцій ПАТ "Донбасенерго" виграло ЗАТ "Енергоінвест Холдинг" Ігоря Гуменюка за ціною в 718,92 млн грн. Як повідомляли в ЗМІ, Гуменюк придбав ПАТ в інтересах Олександра Януковича.

Як відомо, Група МАКО сина екс-президента Віктора Януковича Олександра заявляє, що її акціонер не є власником ПАТ "Донбасенерго" і ніяк не пов'язаний з управлінням даною компанією.

Раніше нардеп Сергій Лещенко у своєму блозі на Українській правді повідомив, що в п'ятницю, 13 лютого, Україна заплатила 200 мільйонів гривень на підприємство Олександра Януковича ("Донбасенерго"), яке до того ж розташоване на окупованій російськими військами території Донбасу.

13 березня 2015 року бойовики самопроголошеної "ДНР" заявили про ліквідацію "Донбасенерго" і "націоналізацію" Старобешівської ТЕС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: