Італія заморозила активи Азарова-молодшого та Ротенберга, останній судиться

Вівторок, 5 травня 2015, 10:41

Фінансова поліція Італії наклала арешт на рахунки та нерухомість соратника Путіна Аркадія Ротенберга, а також на власність Олексія Азарова, придбану ним через підставну компанію.

Про це повідомив в інтерв’ю "Європейській правді" посол України в Італії Євген Перелигін.

Він підкреслив  неоднозначність італійської політики щодо України та РФ. Попри очевидну проросійську налаштованість,  "Італія стала єдиною в Європі країною, яка наклала арешт та заморозила активи та нерухомість друга Путіна Ротенберга", заявив посол.

Також, за його словами, у ще восени 2014 року було арештовано земельні ділянки та нерухомість Олексія Азарова, хоча цей факт не набув значного розголосу.

Реклама:

"Їх (об’єкти нерухомості) придбала протягом 2012-2013 років італійська компанія Agosto 2012, яку пов'язують з австрійськими компаніями Олексія Азарова", - розповів посол.

Перелигін додав, що у Ротенберга  "арештовано 6 об’єктів власності на Сардинії, в Лацио та Римі". "Зараз адвокати Ротенберга подали на фінансову гвардію і міністерство фінансів Італії до суду, триває досудовий розгляд. Україна в цьому судовому процесі долучена як третя сторона", - розповів він.

Про спроби Родини Азарових оскаржити в судах Італії арешт своєї власності українському посольству невідомо, розповів Євген Перелигін "Європейській правді".

Як відомо, власність Олексій Азаров перебуває під санкціями ЄС з березня 2014 року – його звинувачують у розкраданні державних коштів та їх виведенні за кордон. Аркадій Ротенберг навесні 2014 року також потрапив під санкції через анексію Криму Росією. В ЄС вважають, що Ротенберг є одним з "гаманців" Володимира Путіна  

Тобто Італія демонструє на практиці готовність рухатись в рамках погоджених ЄС санкційних домовленостей.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: