"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна близька до домовленостей з місією МВФ - глава Мінфіну

П'ятниця, 29 травня 2015, 13:03

Переговори місії Міжнародного валютного фонду з владою України близькі до позитивного результату, непогодженим залишається одне рішення.

Про це повідомила журналістам у кулуарах VIII Київського безпекового форуму в п'ятницю міністр фінансів Наталія Яресько, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми в програмі та відповідно до наших зобов'язань зробили майже все. Залишилося зовсім трішки", - сказала міністр.

Яресько додала, що українська сторона не встигла ухвалити кілька законів у намічені спочатку терміни, проте перенесення цих термінів на кілька тижнів не є проблемою для програми, і ці документи необхідно буде ухвалити в червні.

Реклама:

Міністр уточнила, що остаточні підсумки переговорів буде оголошено на прес-конференції за підсумками роботи місії, яка очікується найближчим часом.

Нагадаємо, Міжнародний Валютний Фонд продовжує наголошувати на необхідності для України успішно завершити переговори з кредиторами по реструктуризації державного боргу.

Як повідомлялося, місія МВФ щодо першого перегляду програми розширеного фінансування EFF працює в Києві з 12 травня. У разі успіху переговорів рішення ради директорів фонду про виділення другого транша очікується до кінця червня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!