Яценюк не бачить підстав для зміни менеджменту "Укрнафти" - депутат

Середа, 27 травня 2015, 20:03

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що не бачить підстав для зміни керівництва "Укрнафти" на найближчому засіданні наглядової ради компанії.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала депутат Верховної Ради від "Самопомочі" Вікторія Войціцька.

За її словами, на питання чому в порядку денному засідання Наглядової Ради "Укрнафти" нема проекту рішення щодо відсторонення діючого голови Правління Ван Хеке, Яценюк відповів, що нема підстав.

"Мої аргументи щодо: невиплачених 1,7 млрд гривень дивідендів, 2 млрд гривень заборгованість перед бюджетом країни по податкам, катастрофічне падіння видобутку вуглеводнів - тільки газу на 1,2 млрд м3 в рік - не були прийняті як вагомі", - повідомила депутат.

Реклама:

Результат "зустрічі" та "обговорення" нальоту, намагаючись наздогнати пана Прем'єр Міністра в коридорах КабМіну, питань ...

Posted by Victoria Voytsitska on 27 Май 2015 г.

"На питання щодо необхідності негайного скликання наступного засідання Наглядової Ради "Укрнафти" задля усунення більшості в Правлінні, прем'єр-міністр відповів, що це буде зроблено на зборах акціонерів", - заявила Войціцька.

"Мій аргумент про те, що завдяки прийнятим змінам в Закон про Акціонерні Товариства - між іншим, спільно розробленим групою депутатів та урядом - та той факт, що Правління може змінити тільки Наглядова Рада - не були почуті прем'єр-міністром", - зазначила вона.

Раніше Войціцька повідомила, що у середу зранку біля тисячі бійців охорони Кременчуцького нафтопереробного заводу виїхали в Київ для блокування доступу в компанію "Укрнафта".

Як відомо, у вівторок підконтрольний Коломойському менеджмент "Укрнафти" всупереч вимогам закону не дозволив ревізійній комісії розпочати перевірку фінансово-господарської діяльності компанії.

29 травня повинне відбутися засідання наглядової ради "Укрнафти". Питання про зміну менеджменту на його порядок денний не винесене.

Держава контролює 50%+1 акцію "Укрнафти", структури олігарха Ігоря Коломойського – 42%. Компанією досі керує менеджмент Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!