"Газпром" будуватиме "Турецький потік" без дозволу Туреччини - ЗМІ

Середа, 20 травня 2015, 11:34

"Газпром" запускає великий експортний проект, не підписавши зобов'язуючих угод по ньому: монополія оголосила про початок будівництва газопроводу "Турецький потік".

Про це пише "Комерсант".

Як повідомляється, в результаті "Газпром" ризикує залишитися з недобудованою трубою посеред Чорного моря, але в компанії вважають, що затримка чисто політична та угода з Туреччиною буде підписана після виборів у цій країні на початку червня.

В Анкарі, втім, чекають ще й знижки для державної Botas. Ранній старт "Газпрому" дає Туреччині перевагу в переговорах, але йому нічого втрачати: монополія вже платить підряднику за простій.

Реклама:

Прокладка морської частини газопроводу "Турецький потік" через Чорне море почнеться в червні, заявив член правління "Газпрому" Олег Аксютін.

Він пояснив, що по першій нитці газопроводу укладений підрядний контракт з італійською Saipem.

"Робота буде вестися двома кораблями в залежності від умов прокладки. Так от, на мілководді роботи почнуться в першій декаді червня", - сказав він.

Таким чином, російська монополія готується приступити до перших реальних дій по проекту, який обговорюється останні півроку.

Нагадаємо, "Газпром" з осені минулого року законтрактував у Saipem два судна-трубоукладача, які повинні були працювати над морською ділянкою попередника "Турецького потоку", газопроводу South Stream, але після скасування останнього в грудні 2014 року простоювали .

Як відомо, на початку травня, після чергових переговорів глави "Газпрому" Олексія Міллера і міністра енергетики Туреччини Танер Йилдиз, Saipem отримала вказівку розпочати роботи по проекту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!