"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Голова МВФ бачить прогрес у переговорах з Грецією

Вівторок, 19 травня 2015, 20:08

Голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила на конференції у Вашингтоні, що бачить "певний прогрес" у переговорах між Грецією та її міжнародними кредиторами.

Про це повідомляє MarketWatch, передає "Інтерфакс-Україна".

Афіни ведуть переговори з трійкою кредиторів, в яку входять Європейська комісія, Європейський центральний банк і МВФ, про отримання нового траншу фінансової допомоги.

За словами Лагард, дискусія йде постійно, але ситуація складна. Кредитори не хочуть виділяти нові обсяги коштів до тих пір, поки Греція не погодиться з набором економічних реформ і продовження курсу жорсткої економії.

Реклама:

Афіни вважають, що подібні реформи лише погіршать економічну ситуацію в країні і нашкодять населенню країни.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд закликали до якнайшвидшого якісного прогресу в переговорах Греції та міжнародних кредиторів про проведення необхідних політичних та економічних реформ в країні.

"Діалог безсумнівно повинен бути прискорений", - заявила Меркель у вівторок в Берліні після зустрічі з Олландом.

У свою чергу французький президент підкреслив, що Греція відчуває невідкладну потребу у фінансуванні. За його словами, країна повинна залишитися в єврозоні, але для цього необхідно знайти "довгострокове і життєздатне рішення", повідомляє Deutsche Welle.

Меркель і Олланд планують обговорити ситуацію з подальшою економічною допомогою для Греції на саміті ЄС щодо "Східного партнерства", який пройде 21-22 травня в Ризі, де буде присутній і грецький прем'єр-міністр Алексіс Ципрас.

За інформацією з Брюсселя, грецький уряд вперше представив змістовний список реформ, включаючи плани з регулювання рівня пенсій.

Євросоюз і Греція зацікавлені в узгодженні реформ до кінця травня. Поточна програма міжнародної фінансової допомоги для Греції добігає кінця у червні 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!