"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін просить дати йому право зупиняти виплати за зовнішнім держборгом

Вівторок, 19 травня 2015, 13:46

Кабінет міністрів України збирається подати до Верховної Ради законопроект, що дає право уряду вводити мораторій на виплати за зовнішнім суверенним боргом України.

Про це "Економічній правді" повідомило джерело в Кабміні.

"Це не означає, що ми це будемо робити. Але це дає нам можливість маневрувати в переговорах щодо реструктуризації боргу. Це наш інструмент, щоб вести переговори з кредиторами", - повідомило джерело ЕП в Кабміні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що кредитори України відмовляються списувати частину боргу.

Реклама:

Як повідомлялося, після затвердження МВФ нової чотирирічної програми розширеного фінансування EFF для України на 17,5 млрд доларів Мінфін з 13 березня почав консультації з кредиторами про реструктуризацію зовнішнього боргу.

Уряд також включив в реструктуризацію єврооблігації Києва, державних Ощадбанку та Укрексімбанку (Київ), "Укрзалізниці", однак вказані позичальники будуть вести консультації з кредиторами з приводу умов реструктуризації їх позик як окремі юридичні особи.

Мінфін України наполягає на необхідності досягти угоди про реструктуризацію в червні - до першого перегляду програми МВФ, однак експерти прогнозують, що успіхом буде реструктуризація боргу і на початку осені цього року, а її затягування не приведе до припинення фінансування за програмою EFF.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!