Коломойський блокує передачу рахунків "Укртранснафти" новому керівництву

Понеділок, 18 травня 2015, 18:06

"Приватбанк", який належить олігарху Ігорю Коломойському, блокує передачу рахунків ПАТ "Укртранснафта" новому керівництву держкомпанії.

Про це йдеться у зверненні ПАТ "Укртранснафта" до голови Національного банку Валерії Гонтаревої, яке опублікував на своїй сторінці в Facebook виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник.

"ПАТ "Укртранснафта" звертається до Вас стосовно проблемної ситуації, яка склалася з обслуговуванням поточних та депозитних рахунків товариства, відкритих у ПАТ КБ "Приватбанк", - йдеться у зверненні.

Як зазначається, "Укртранснафта" подала до "Приватбанку" комплект документів, які підтверджують зміни у складі керівництва товариства та картку із зразками підписів посадових осіб "Укртранснафти", які мають право першого та другого підпису розрахункових документів.

Реклама:

"Перевіривши надані документи працівник банку ідентифікував посадових осіб "Укртранснафти", які мають право першого та другого підпису, та прийняв документи без зауважень", - зазначається у документі.

Вот так Лазорко и его хозяева передали новому руководству счета госкомпании. Выводы делайте самиVictoria Voytsitska,...

Posted by Андрей Пасишник on 18 Май 2015 г.

Також наголошується, що станом на 18 травня "Укртранснафта" не отримала жодного офіційного письмового пояснення фінустанови про причини не активації нових карток ПАТ "Укртранснафта".

"Натомість, електронним листом на адресу "Укртранснафти" ПАТ КБ "Приватбанк" заявило вимогу надати персональні дані стосовно фізосіб - чинного т.в.о. голови правління, членів правління та членів наглядової ради "Укртранснафти", - йдеться у зверненні.

"І це при тому, що особу чинного т.в.о. голови правління Романа Сидорака вже було належним чином ідентифіковано раніше, а із статутних документів "Укртранснафти" та Виписки із ЄДР юридичних та фізичних осіб, яка була надана банку є очевидним, що члени наглядової ради діють в інтересах НАК "Нафтогаз України", - повідомляється у документі.

Як зазначається, подібні дії "Приватбанку" починаючи з 8 травня 2015 року унеможливили проведення розрахунків та повністю заблокували господарську діяльність "Укртранснафти".

Крім того, такими діями банку створено і додаткову реальну загрозу неможливості для ПАТ "Укртранснафта" перерахування до держбюджету рентної плати за транспортування нафти у сумі 50 млн гривень, а також своєчасної виплати зарплати більш ніж 4 тисячам працівників підприємства в усіх регіонах України.

У зверненні також зазначається, що незаконними діями ПАТ "Приватбанк" чиняться штучні перешкоди у користуванні коштами підприємства, які були тимчасово розміщені на депозитних рахунках, відкритих у "Приватбанку".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: