У "Нафтогазі" розповіли про "проблемну перевірку" Кременчуцького НПЗ

П'ятниця, 15 травня 2015, 12:31

Виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник заявив про чисельні порушення та тиск на інспекторів, які проводили перевірку Кременчуцького НПЗ.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"У четвер мала відбутися інспекційна перевірка наявності технологічної нафти як у власних резервуарах "Укртранснафти", так і у третіх осіб де нафта знаходиться на зберіганні за яке державна компанія вимушено платить 75 млн гривень на місяць", - написав він.

За його словами, для перевірки була залучена незалежна міжнародна компанія СЖС-Україна, процес інспекції мали супроводжувати представники Нафтогазу та СБУ.

Реклама:

"На двох західно-украінських НПЗ інспекторів було допущено і перевірка відбулася. Проблеми виникли при спробі інспекторів зайти на Кременчуцький НПЗ Укртатнафта, який працює і на якому має зберігатися найбільший обсяг державної нафти", - повідомив Пасішник.

Він заявив, що комісію протримали на прохідній заводу з 8 ранку до 14.30, постійно вигадуючи всілякі приводи для не допуску.

"Після довготривалих перемовин, в 14.30 перевірку все ж таки допустили на завод, заздалегідь розуміючи що заміри можна проводити протягом світлового дня, а на кожен резервуар необхідно годину часу. І це при необхідності перевірки 10 резервуарів", - написав виконавчий директор НАК.

З його слів, користуватися засобами для виміру та пробовідбіру які мали інспектори представники заводу заборонили, надавши натомість порожні пляшки з під пива з вузьким горлом, в які фізично неможливо відібрати важкий продукт.

"І це ще не все. Засувки майже на всіх резервуарах в день перевірки відкривалися, що зафіксували представники інспекції і це може свідчити про здійснення операцій з нафтою під час затягування часу з недопуском членів комісії. Запірна арматура не буда опломбована. Інспекція затягнулася до 23.30 і проводилася фактично вночі під зливою", - повідомив Пасішник.

Він також зазначив, що після проведення фізичних робіт, комісія приступила до документального оформлення актів, яке затягнулося майже до другої години ночі.

Вчора мала відбутися інспекційна перевірка наявності технологічноі нафти як у власних резервуарах Укртранснафти, так і у...

Posted by Андрей Пасишник on 14 Май 2015 г.

"Дві години на членів інспекціі здійснювався безпрецендентний тиск з боку представників служби безпеки і керівництва заводу. Вони принесли акти де були вписані результати внутрішньої інвентаризації від 30 квітня і вимагали їх підписати", - сказав Пасішник.

"Незважаючи на тиск, ці нікчемні папірці відмовилися підписувати представник Нафтогазу та СБУ, бо інспекція проводилася з грубими порушеннями і перешкоджанням в роботі з боку представників заводу", - заявив виконавчий директор НАК.

Він також повідомив, що у четвер, мала здійснюватися інспекція одночасно на Укртатнафті і Філіі Укртранснафти яка знаходиться поруч з заводом і в резервуарах якої теж зберігається технологічна нафта.

"Керівник філіі - людина Лазорка. У зв’язку з тим, що інспекцію допустили на завод в 14.30 були штучно створені передумови унеможливлення одночасної інспекції на цих об’єктах. В результаті маємо, що інспекція заводу відбулася вчора, а інспекція філії має відбутися сьогодні", - зазначив Пасішник.

"А враховуючи відсутність пломб на арматурі і підконтрольний менеджмент, нічого не перешкоджало вночі перекачати нафту с заводу на філію і сьогодні показати інспекторам ту саму нафту вже в іншій точці", - заявив він.

За його словами, з інспекцією на НПК Галичина була аналогічна ситуація.

"Інспекторів закрили в кабінеті і не випускали примушували підписувати акт, який складено не по формі. Але незважаючи на тиск, члени інспекції відмовилися його підписувати. Всі ці порушення зафіксовані і їм буде дана належна правова оцінка найближчим часом", - підсумував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!