НБУ зобов'язав банки показати інформацію про реальних власників

П'ятниця, 15 травня 2015, 09:20

Національний банк України зобов’язав комерційні банки у строк до 29 травня 2015 року подати перелік пов’язаних із банком осіб станом на 1 травня 2015 року.

Про це йдеться у постанові регулятора № 315 від 12 травня 2015 року.

Регулятор постановив у строк до 29 травня 2015 року подати до Національного банку України перелік пов’язаних із банком осіб станом на 1 травня 2015 року в електронному вигляді у форматі EXCEL.

"Національний банк має право вимагати від банку подання документів, що містять інформацію, потрібну регулятору для прийняття рішення про визначення фізичних та юридичних осіб особами, пов’язаними з банком", - йдеться у документі.

Реклама:

Як зазначається, держава, територіальна громада, а також міжнародна фінансова установа, з якою уряд України уклав договір про співробітництво та для якої згідно із законами України встановлені привілеї та імунітети, неможуть уважатися пов’язаними з банком особами.

"Особа вважається пов’язаною з банком, якщо банк протягом 15 робочих днів із дня отримання такого повідомлення Національного банку про визначення пов’язаною з банком особи не доведе протилежного", - йдеться у постанові.

Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!