У Коломойського не пускають інспекторів на Кременчуцький НПЗ для інвентаризації нафти

Четвер, 14 травня 2015, 13:21

Представники групи "Приват" не пускають членів інспекційної комісії до резервуарів Кременчуцького НПЗ для проведення інвентаризації технологічної нафти.

Про це "Економічній правді" повідомило джерело в Міненерговугілля.

За словами співрозмовника, представники "Привата" наполягають на тому, щоб виміри і підтвердження якості нафти відбувалися в заводській лабораторії, проте члени комісії з цим не згодні і переконують погодитися на аналіз в незалежній лабораторії з метою об'єктивної оцінки.

"Інспекція включає підтвердження кількості та якості нафти з вимірами і відбором проб. Представники "Привату" на заводі наполягають відібрані проби не вивозити з підприємства, а робити аналіз у заводській лабораторії, що є неприйнятним. Тому інспекцію досі не допустили ", - сказало джерело.

Реклама:

У той же час інспекторів допустили для проведення інвентаризації до ємностей з нафтою на інших "приватівських" підприємствах "- ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття", ВАТ "НПК "Галичина".

Нагадаємо, інвентаризація повинна була проводитися сьогодні, 14 травня, синхронно у всіх пунктах, де зберігається нафта.

 

Як повідомляється, до роботи будуть залучені експерти міжнародної компанії SGS, а також представники Міенерговугілля,  "Нафтогазу", міжнародної аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers, а також співробітники правоохоронних органів України.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: