Обсяг торгів ф’ючерсом на долар США – гривня на «Українській біржі» зросли на 63% ®

Середа, 13 травня 2015, 16:53

За минулий тиждень обсяг торгів ф’ючерсними контрактами долар США – гривня на "Українській біржі" зросли на 63% у порівнянні з попереднім періодом. Так, незважаючи на травневі свята, трейдери відреагували на укріплення національної валюти на Міжбанківському валютному ринку.

Нагадаємо, що торги  ф'ючерсом долар США - гривня на "Українській біржі" були запущені на початку 2015 року. На теперішній час їх популярність серед інвесторів зростає разом з іншими новими інструментами – ф’ючерсом на євро долар та золото. До торгів підключені вже більше 10 000 українців, а кожного дня брокерські компанії реєструють нових інвесторів.

 

 "Ф’ючерс на національну валюту дозволяє інвесторам застрахувати себе не лише від зниження курсу гривні, а й від її зростання. Особливо це актуально для тих, хто тримає всі свої заощадження в іноземній валюті, - розповідає Костянтин Немолюк, спеціаліст по роботі з приватними інвесторами "Української біржі". -  Уявімо собі ситуацію, що ви зберігаєте гроші в доларах США. Коли курс гривні падає, ви таким чином застраховані від її знецінення. В той же час коли гривня починає укріплюватись, то всі ваші потенційні прибутки починають танути. Ф’ючерс долар США – гривня допоможе вам зафіксувати вищий курс долара. Для цього потрібно відкрити так звану "коротку угоду" (продати контракт по дорогій ціні, для того щоб відкупити його дешевше). Така операція дасть можливість отримати прибуток, який компенсує різницю цін".

Реальна угода виглядала б так, пояснює експерт: ми здійснили угоду на зниження (продали контракт) два тижні тому за ціною 24 грн. за долар, а тепер вийшли з неї (відкупили контракт) по курсу 23 гривні, і при цьому заробити 1000 гривень на контракті. Якщо ж врахувати що для торгівлі потрібно внести всього 20% гарантійного забезпечення від ціни контракту, то виходить, щоб застрахувати себе від знецінення 1 тис. доларів, вам необхідно лише 20% від суми або еквівалент 200 доларів.

Реклама:

"Таким чином, в інструмент закладено вбудоване кредитне плече 1 до 5, яке дає можливість людям навіть з незначним капіталом ефективно управляти своїми грошима", -  підсумовує пан Костянтин.

Дізнатися більше про те, як ефективно управляти своїми фінансами можна, замовивши навчальну брошуру чи безкоштовну консультацію брокера.

На правах реклами

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!