"Укрзалізниця" оголосила технічний дефолт

Вівторок, 12 травня 2015, 15:26

Державна адміністрація "Укрзалізниця", що об'єднує всі залізниці країни, повідомила кредиторам про факт настання технічного дефолту за своїми певними борговими зобов'язаннями та заявляє про плани реструктуризації внутрішнього та зовнішнього боргу на суму близько 32 млрд гривень.

Про це повідомив в. о. голови "Укрзалізниці" Максим Бланк на брифінгу в Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні ми повідомили нашим кредиторам про факт настання технічного дефолту за низкою боргових зобов'язань "Укрзалізниці", - повідомив Бланк на.

"Сьогодні ми розпочали переговори, зокрема, щодо внутрішнього боргу, після чого буде проведено переговори щодо зовнішнього боргу, у тому числі стосовно 500 млн доларів за єврооблігаціями", - додав він.

Бланк зазначив, що підставою для такої операції є вкрай складна ситуація в країні, непідконтрольність цілої залізниці перевізному процесу, керованому з центру, значне падінням товарообігу, а також "безгосподарність та корупція, з якими "Укрзалізниця" прожила останні роки".

Голова компанії уточнив, що під реструктуризацію, яка проводиться у рамках загальної реструктуризації зовнішнього боргу України згідно з програмою з МВФ, не підпадають борги "Укрзалізниці" офіційним кредиторам, зокрема Європейському банку реконструкції і розвитку та Ексімбанку Кореї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: